Táplálkozzunk tudatosan
2012. április 16., hétfő
Miért is káros a fehér liszt?!
›
Mikor és hogy került forgalomba a finomított liszt? Az 1870-es években Széchenyi állíttatta fel az első olyan ipari malmot Magyaror...
2012. április 14., szombat
Főtt étel kontra nyers étel
›
A nyugati civilizációban élő emberek ma már döntő többségében főtt és készételeken él. A nyers kosztot csak azok fogyasztják, akik vala...
Az étkezési leukocitózis
›
Mi is az étkezés utáni leukocitózis? A hagyományosan elkészített, főtt étel elfogyasztása után félórával, órával a vérben lévő...
2012. március 4., vasárnap
Táplálkozási rossz szokásaink, betegségeink állnak lelki problémáink hátterében
›
Egy betegség hátterében mindig valami konfliktus áll, mindig valami lelki sérülés, fájdalom, félelem található a kiváltójaként. Ahhoz,...
2 megjegyzés:
2012. március 3., szombat
A hőkezelt étel testidegen!
›
A nyers ételek nem keltenek étkezési leukocytosis-t, ezzel szemben minden főtt, sült, konzervált étel mindig, főként a legnagyobb mértékb...
2 megjegyzés:
2012. február 27., hétfő
A gabonakávé a kávé természetes alternatívája, reggelre és estére egyaránt.
›
A gabonakávé előnyei: -Csak természetes összetevőket tartalmaz, mesterséges anyagok, tartósítószerek és színezékek nélkül. -Éle...
1 megjegyzés:
A koffein fogyasztás hátrányai
›
Koffein a mindennapi neve az 1,3,7-trimetilxantinnak. A koffein szó a német kaffee és a francia café szóból származik, mindkettő jelent...
2 megjegyzés:
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése