2012. március 4., vasárnap

Táplálkozási rossz szokásaink, betegségeink állnak lelki problémáink hátterében


Egy betegség hátterében mindig valami konfliktus áll, mindig valami lelki sérülés, fájdalom, félelem található a kiváltójaként. Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, a lelkünket kell rendbe tenni. Minden betegségnek a kiváltója Önmagad vagy. Magadban kell először megtalálni a betegség gyökerét. Mitől félsz? Valakinek nem tudtál megbocsátani? Félsz kifejezni egyéniséged, ezért elfojtod valamivel? Ennek kell utána járni, s meggyógyítani.
Az, hogy egy ételtől függsz, az csak azt mutatja meg, hogy mi a lelki problémád. Például, ha valakinek immunbetegsége van, biztos, hogy nagyon sok állati eredetű fehérjét fog bevinni hő kezelt állapotban. Hiszen ebből az ételből tudja bevinni azt az energiát, ami testén elváltozást fog létrehozni. Már a legkisebb megfázásnak is lelki baj áll a hátterében.
Legelső lépésben a lelki problémád old meg, ha ez megvan, meg fog változni az étrended, nem fogod kívánni az egészségtelen ételt, ami tulajdonképpen csak megtámogatta a testedet abba az irányba, amit a lelked érez.
Amíg lelked nem tisztul meg a sérelemtől, te próbálhatsz változtatni az étrendeden, sanyargathatod a tested, hogy akarattal nem eszel meg valamit, pedig sóvárogsz utána. Tested akkor másból fogja ugyanazt a negatív energiát bevinni. Valami más egészségkárosító ételhez, szerhez, gyógyszerhez fogsz nyúlni.

Nagyon fontos, hogy a lelkünk mélyén keressük a hibát, hisz testünk és táplálkozásunk azt tükrözi vissza.

Aki bővebben szeretne a betegségek lelki okairól olvasni, bátran ajánlom Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged és Louise. L. Hay: Éld az életed című könyvét.

2 megjegyzés:

  1. Mindenkinek vannak lelki problemai az elete soran, nagyon nehez tultenni magad rajta.Van ami sikerul,van ami nem!

    VálaszTörlés
  2. Igen mindenkinek vannak, de mindenkinek meg van a lehetősége ezen blokkok feloldására. Nagyon sok lehetőség van manapság erre.
    Az olvasott blogjaimban nagyon jó cikkeket találhat, amik bízom benne segítenek. Különösen ajánlom figyelmébe a következőket:
    http://elozoeletek.blogspot.com ,
    http://afenyutjan.blogspot.com

    VálaszTörlés