2012. január 28., szombat

Testünk méregtelenítése

 

    Méregtelenítsük a testünket! Ne vigyünk be több mérget a szervezetünkbe az általunk elfogyasztott ételekkel, italokkal, illetve a bőrünkre felvitt kozmetikai anyagokkal. A méreganyagok csökkentik az energiaszintünket, és elnehezítenek bennünket.
Az alábbi méreganyagok elkerülése a legfontosabb
    Minden állati eredetű termék, mint a húsok, a tej, a tojás, a sajt, a tejföl, a túró, a kefír, a joghurt és így tovább tartalmaz visszamaradt hormonokat, vegyszereket! Ha tehetjük, házilag készített állati eredetű termékeket fogyasszunk, kerüljük a nagyüzemi húsok, tojások, tejtermékek fogyasztását. Keressük a házi, bio termékeket. Esetleg a húsokat helyettesíthetjük szójával, búzahússal; a tejtermékeket és a tojást meg tofuval.

   Kerüljük a vegyszerekkel kezelt gyümölcsöket és zöldségeket! Keressünk olyan zöldségest, bio- boltot, ahol vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket árulnak. Ha nem megoldható, mossuk meg almabor- ecetben, mivel ez egy csodálatos, természetes vegyszer- eltávolítószer.

   Hagyjunk fel az alkohol, a koffein és a szénsavas italok fogyasztásával. Ásványvíz helyett igyunk inkább forrásvizet. Friss gyümölcslevet igyunk, mivel a gyümölcsök életereje 20 perccel a kifacsarás után távozik a gyümölcsléből. A sűrített vagy fagyasztott gyümölcslevek esetleg tartalmaznak egészséges vitaminokat, ám nem annyira élet-adóak, mint a frissen facsart gyümölcslé.
 
  Kerüljük el a laurel- szódiumot- szulfátot, ezt a nitrát- katalizátort, és a propylene- glycolt, mely nem más, mint ipari fagyálló.Vizsgáljuk meg, milyen anyagokat tartalmaznak az általunk használt piperecikkek- testápolók, samponok, tusfürdők, fogkrémek és így tovább. Nézzük meg dezodorunk mit tartalmaz, az alumíniumsó rákkeltő hatású. Kerüljük el a fluoridos fogkrémeket, mert a fluorid idegméreg. Lehet kapni természetes alapanyagú, káros anyagoktól mentes piperecikkeket.

    Kerüljük a DEA- t és a szintetikus illatosító- anyagokat. Lehet kapni természetes és hatékony mosó- és tisztítószert is. Kerüljük a fehérítőszereket, illetve a fehérítőszerekkel kezelt papírárut.

    Ne dohányozzunk!!! Kerüljük a füstöt, a passzív dohányzást! Szabadidődben figyeljünk oda a levegőszennyező tényezőkre! 

   Ne használjunk semmilyen stimulálószert, drogot!
   Próbáljuk meg elhagyni a cukrot, csokoládét, chipseket! 
   Kerüljük a tartósítószert, adalékanyagokat, ételfestékeket! 

   Fontosnak tartom ezeken felül még a finomított termékek elhagyását is, mint pl.: fehér liszt, kristálycukor, a túlzott só fogyasztás.

  A méregtelenítési folyamatot meggyorsítja, ha  sok folyadékot fogyasztunk, ha testünk alvási igényeit is kielégítjük, ha rendszeres testedzést végzünk és sokat tartózkodunk a levegőn!
Ha búzafű- levet iszunk, az szintén gyorsan eltávolítja testedből a fémeket és szennyezőanyagokat.

Ezt a méregtelenítési folyamatot érdemes betartani, végig vinni, hiszen testünket is emelni kell, ahogy emelkedik a Föld rezgésszáma. A rezgésszám megnövekedése annyit tesz, hogy kevésbé leszünk tömörek és sűrűek. Érzékenyebbé válunk, intuitívabbak,  kreatívabbak és természetes módon energetikusabbak leszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése