2012. január 30., hétfő

Mely ételekkel tudjuk segíteni tesünk 5D szilícium átalakulását?


   
  Hatalmas változások vannak jelen a Földön, sokkal erőteljesebben és érezhetőbben mint eddig bármikor. Bármerre fókuszáljuk a figyelmünket, mindenhol ez a tisztulási folyamat van, bármennyire is nem annak tűnik. Ezek a tisztulások, hasonlóan a külvilághoz bennünk is zajlanak. Az egész testünkben hordozzuk ezt az átalakulást, átlényegülést. S ahogyan átalakul a világunk, mi magunk is mássá válunk, mindez sejtszinten történik, ami persze kihatással van a fizikai testünkre is.
     Mindenki rendelkezik egy kettős-helix szerkezetű DNS-sel. A tudósok rájöttek, hogy újabb helixek fejlődnek ki. A dupla helixben két DNS szál csavarodik spirál alakzatban és idővel 12 helix fog kifejlődni. DNS-ünk lassan átalakul, és sokkal többre leszünk képesek, mint jelen pillanatban. Karbonalapú, 2 szálú DNS-el rendelkező élőlényekből kristály lényekké alakulunk, akiknek 1,024 szálú DNS-ük van, mivel csakis kristály szerkezetek tudnak létezni a magasabb szintű dimenziókban. Testünk Szíriuszi DNS szálakkal olvad össze, mivel ez a forma eléggé közel áll a miénkhez, így aránylag kevés mellékhatással sikerül az integrálódás.
A felemelkedés folyamatában a 3D szén alapú testünk 5D szilícium alapú testté alakul.
    A kristályosodás folyamata napjainkban jelentősen felgyorsult. Ehhez a folyamathoz táplálkozásunkkal is nagyban hozzájárulhatunk. Szilíciumban gazdag étrendre kell váltanunk!
A növényvilágban található és az emberi szervezet számára hasznosítható formája az amorf szilícium-dioxid. Ez a szilícium-dioxid nem keményíti, hanem rendkívül rugalmassá és könnyűvé teszi a test szöveteit.
A legismertebb és leghétköznapibb forrás a paradicsom, uborka, burgonya, fokhagyma, kukorica, ananász, kapor, torma, mandarin, zöldbab, mazsola, amelyeknek a szilícium tartalma már említésre méltó.
A következő lépcsőfok a cékla, a spenót, búzakorpa és a rizs (teljes), amely már kétszer annyi szilíciumot tartalmaz. A gyerekeknél megfigyelhető a fokozott céklafogyasztás, hiszen alapvető szükségletüket elégíti ki. A spenóttal és céklával említhetjük egy lapon a banánt is. (Azonban a banán fogyasztását célszerű korlátozni magas káliumtartalma miatt. Túlzott fogyasztása felborítja a szervezet ionháztartásának egyensúlyát.)
Nagy szilícium tartalmú a köles és az árpa. A köles szilíciumtartalma közel 30-szorosa az eddig felsorolt élelmiszereknek.
A zab szilícium tartalma még több. A zabkorpa az, amelynek szilícium tartalma 100-szorosa pl. a cékla szilícium tartalmának. A napi zabkorpa fogyasztás nagymértékű változást eredményez. A test láthatóan rugalmassá, erőssé, könnyűvé válik.
A szilícium felszívódását két tényező segíti: az egyik a C-vitamin, másik a kalcium.
A mezei zsurló a növényvilág legmagasabb szilícium tartalmú tagja, 18% a kovasav-szilícium tartalma. Növénnyé alakult kristálynak is nevezik. A rend és a szerkezet megtestesítője.
A kovasav, amely szilícium tartalmú szervetlen sav, ad némi pluszt az ételeinkben bevitt szilíciumhoz képest. A szervezet ellenálló képességét növeli, a bőr szerkezetét nagymértékben javítja, regenerálja, erősíti a hajat, körmöt és a narancsbőr ellenszere. A csontszerkezetet, a porcokat, a kötőszövetet erősíti. A köszvény, reuma, gyulladások, TBC, hörghurut, vese és hólyagbetegségek, ödémák, epe és májbetegségek gyógyító növénye. Vérzéscsillapító. Alapvető a kollagén termelődéshez és újjáépíti a sejtmembránt.
Használata figyelmet követel. Két fontos dologra mindenképpen figyelni kell. A beszűkült veseműködéssel élő betegek és a súlyos szívbetegek kis mennyiségben fogyaszthatják. Növekedésben lévő csontok esetén túlzott bevitele okozhat deformitásokat.
Egészséges ember szervezetéből a többletet a vese kiválasztja.
További, szilíciumot tartalmazó gyógynövények: aloé, fehérmályva, citromfű, ginkgo, hibiszkusz, ginzeng, csalán és orvosi zsálya, amelynek fogyasztása daganatos betegségek esetén különösen ajánlott.
Amikor az életmódunkat a szilícium alapú táplálkozás felé fordítjuk, tartsuk be a fokozatosság elvét. A húsmentes táplálkozást folytatók kétségtelen előnyben vannak, hiszen a hús ehhez az életformához nem járul hozzá.
Az igazi kihívás nem a hús, hanem a mesterséges adalékanyagok, mérgek, savak elhagyása az étrendből.
A tiszta víz szerepe ebben a táplálkozási formában domináns. A gyógyteák mellett még egyszer annyi tiszta víz fogyasztása szükséges. A szervezet napi igénye 2,5 – 3,5 l körül van.
Amit még érdemes beszerezni, azok a Schüssler sók. Igazából mindegyikre szükség lenne egy sorozat erejéig. A Schüssler féle biokémiai sók minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülözhetetlenek, és alapfeltételei az egészségnek. 12 fő sóvegyületet ismerünk, amelynek mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.
Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövetközti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók, például az arcról.
Azonban sorozat 11. eleme a SILICEA, kovasav-siliciumot tartalmaz, tehát azt mindenképpen érdemes beszedni egy kúrát és időnként megismételni.

Forrás: Ébredés Háza és Galaktikus Portál

7 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon fontosnak tartanám a Schüssler féle és biokémiai sók felsorolni, s ezek adagolás mértékét,kivételeit is!!!

    VálaszTörlés
  2. Létezik Schüssler sóból tejcukor mentes?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm.Áldás,és hála.☺

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az Unknow- kéréséhez. Köszönöm

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszett a cikk. Pontosan erre az írásra voltam kíváncsi. A benne lévő tartalmak érdekelnek.

    VálaszTörlés